SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah el-Burhan ile görüştü. Görüşmede ortak güvenlik sorunları ve Ukrayna'nın tahıl girişimi ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD ile Kanada ziyaretleri dönüşü İrlanda’da, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah el-Burhan ile görüştü. Görüşmede Zelenski, el-Burhan’ı Tahıl Zirvesine katılmaya davet etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İrlanda’nın Shannon Havalimanı’nda Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah el-Burhan ile görüştüğünü bildirdi.

Görüşmede, Sudan'ın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği için teşekkür ettiğini belirten  Zelenslıy, “Rusya tarafından finanse edilen yasadışı silahlı grupların faaliyetleri başta olmak üzere ortak güvenlik sorunlarını ele aldık. Kendisini Ukrayna’dan Tahıl girişimini desteklemeye ve bu yılki zirveye katılmaya davet ettim. Ukrayna ile Afrika ülkeleri arasındaki işbirliğinin yoğunlaştırılması için olası platformları değerlendirdik.” açıklamasında bulundu.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov da görüşmede bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.