SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Boris Johnson ile Kıyiv'de görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, başkent Kıyiv'de Eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Boris Johnson ile Kıyiv'de görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, buugün Kıyiv'i ziyaret eden Eski Birleşik Krallık Başbakanı ve Birleşik Krallık Parlamentosu üyesi Boris Johnson ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, bir İngiliz siyasetçinin savaş zamanı Ukrayna'ya yardım etmek için atabileceği pratik adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşme kapsamında özellikle Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın geçen yıl "Yirmiler Grubu" liderlerine sunduğu barış formülünün hayata geçirilmesi amacıyla düzenlenmesi planlanan "Barış Zirvesi"nin hazırlıkları ele alındı.

Barış formülünün noktalarından birinin de Ukrayna için güvenlik garantileri olduğunu belirten Zelenskıy, "NATO üyeliğinin bizim için en iyi garanti olacağına eminim. Ülkemizin İttifak'a üye olması gerektiği fikrini aktif olarak desteklemek önemlidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Boris Johnson'ın talebi üzerine cephedeki durum hakkında ayrıntılı olarak bilgi verdi. Zelenskıy, ortaklarının güçlü desteği sayesinde Ukrayna'nın işgalci ve saldırgan devlet Rusya'yı durdurabileceğine ve geçici olarak işgal edilmiş tüm bölgeleri kurtarabileceğine olan inancını dile getirdi.

ZELENSKIY: RUS ORDUSU MOTİVASYONDAN YOKSUN

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Ek seferberlik, Rusya'ya yardımcı olmayacak, ordusu motivasyondan yoksun. Ancak daha fazla silaha ihtiyacımız var: tanklara, uçaklara, uzun menzilli füze silahlarına." ifadelerini kullandı.

Zelenskıy, savunma ve ekonomik alandaki destekleri için Birleşik Krallık'a teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.