SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, ABD Kongresinden bir heyetle savunma iş birliğini görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Temsilciler Meclisinden bir heyetle Ukrayna'nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve Ukrayna ordusunun öncelikli ihtiyaçlarını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, ABD Kongresinden bir heyetle savunma iş birliğini görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 8 Ağustos tarihinde ABD Kongresi Temsilciler Meclisinden iki partili bir heyetle bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi tarafından duyurulan görüşmede, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Donald Norcross, Celeste Mallo ve James Panetti'den oluşan iki partili bir heyet bulundu.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Amerikalı heyete Kıyiv ve Odesa'yı ziyaret ettikleri için teşekkür etti. Zelenskıy, özellikle Ukrayna'ya F-16 uçaklarının tedariki bağlamında ABD'nin Rus saldırganlığına karşı verdikleri destekten dolayı minnettarlığını ifade etti.

Görüşmede, Ukrayna'nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve Ukrayna ordusunun öncelikli ihtiyaçları ele alındı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, sivil nüfusun ve kritik altyapının etkili bir şekilde korunması için ek hava savunma sistemlerinin alınmasının önemine dikkat çekti. Ukraynalı pilotlar ve teknisyenler için ABD'de eğitim misyonlarının genişletilmesi gerektiğini belirtti.

Zelenskıy, özgürlüğü ve bağımsızlığı kendileri kadar değerli gören Amerika'daki herkese destekleri için teşekkür ettiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.