SON DAKİKA
Hava Durumu

BM: Tahıl Koridoru Anlaşması'ndaki sorunlar taraflarla görüşülecek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutterres, Tahıl Koridoru Anlaşması'ndaki sorunlara dikkat çekerek, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM yetkililerinin görüşmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM: Tahıl Koridoru Anlaşması'ndaki sorunlar taraflarla görüşülecek

Rus ablukası altında kalan Ukrayna limanlarındaki tahılların, Türkiye'nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında 22 Temmuz 2022'de imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili ülkelere ulaştırılmasıyla dünyadaki gıda krizi önemli ölçüde önlendi.

"RUSYA, UKRAYNA, TÜRKİYE VE BM TEMSİLCİLERİ GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEK"

Ancak 120 günde bir uzatılan Tahıl Koridoru Anlaşması'nı sekteye uğratan Rusya, görüşmelerde ipleri geriyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres söz konusu anlaşmadaki sorunların devam ettiğini belirterek, "Ancak Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM temsilcileri bu sorunları görüşmeye devam edecek" bilgisini verdi.

Türkiye tarafından yapılan açıklamaya işaret eden Guterres, anlaşmanın 60 gün daha devam edeceğinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Guterres ayrıca anlaşmanın pazarın daha istikrarlı hale geldiğini ve gıda fiyatlarının düştüğünü dile getirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.