SON DAKİKA
Hava Durumu

BM: Binlerce insan içme suyu için Kahovka Barajı'na muhtaç

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Ukrayna'da Rusya tarafından patlatılan Kahovka Barajı'nın yarattığı sel felaketinde içme suyunun giderek azaldığını ve sağlık sorunlarının ortaya çıkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM: Binlerce insan içme suyu için Kahovka Barajı'na muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujaric günlük basın toplantısında Rusya'nın patlattığı Ukrayna'daki Kahovka Barajı'nın sonuçlarına ilişkin son durumu değerlendirdi. Yaşanan sel felaketinin sonuçlarının kötüleştiğini dile getiren Dujarric, bu nedenle sağlık sorunlarının da ortaya çıkabileceğini söyledi. Dujarric, "En temel endişelerimizden biri suya erişim. Binlerce insan içme suyu için Kahovka Barajı'na muhtaç ve su seviyesi çok hızlı bir şekilde azalıyor" bilgisini verdi. 

"DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞEBİLİR"

Dujarric bu durumda BM'nin selden etkilenenlere acil yardım ulaştırmak için ve insanları tahliye etmek için durmadan çalıştığını belirtti. BM yetkilileri ve sivil toplum örgütleriyle sahada incelemeler yapıldığını ifade edenn Dujarric, "Su seviyeleri artmaya devam ediyor, daha fazla köy ve kasabayı sel basıyor. Durum daha da kötüleşebilir" dedi.

İŞGALCİ RUSYA KAHOVKA BARAJI'NI HAVAYA UÇURDU!

İşgalci Rusya, cephe hattında Herson bölgesindeki Dnipro Nehri üzerinde bulunan Kahovka Hidroelektrik Santrali’nin (Kakhovka) üst barajını havaya uçurdu. Ukrayna, patlamanın ardından barajın yakınında kontrol altında tuttuğu yerleşim yerlerinden sivilleri tahliye etmeye başladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.