SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan Ukrayna’ya uzun menzilli füze teslimatı

Birleşik Krallık, uzun mesafelerdeki hedefleri vurabilme fırsatını sağlayacak Storm Shadow seyir füzelerini Ukrayna’ya teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan Ukrayna’ya uzun menzilli füze teslimatı

Birleşik Krallık’ın, Ukrayna'ya menzili 300 kilometreye ulaşabilen Storm Shadow seyir füzelerini teslim ettiği duyuruldu.

CNN International haber servisinin bildirdiğine göre Birleşik Krallık, uzun zamandır beklenen karşı saldırı öncesinde Ukrayna’ya birkaç uzun menzilli Storm Shadow seyir füzesini teslim etti. Söz konusu füzeler, Ukrayna ordusuna uzun mesafelerdeki hedefleri vurabilme yeteneği sağlıyor.

Haber ajansına konuşan bir Batılı yetkili, Ukrayna'nın Birleşik Krallık’a bu füzelerin yalnızca Ukrayna'nın egemen topraklarında kullanılacağına ve Rusya topraklarındaki saldırılarda kullanılmayacağına dair güvence verdiğini kaydetti.

“OYUN DEĞİŞTİRİCİ FÜZE”

Üst düzey bir ABD askeri yetkilisi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu füzenin "menzil açısından gerçek bir oyun değiştirici" olduğunu ve Kıyiv'e savaşın başından beri talep ettiği menzil yeteneğini sağladığını ifade etti.

Şu anda, Ukrayna'ya ABD tarafından sağlanan silahlar üzerindeki mevcut maksimum menzili yaklaşık 127 kilometre olduğu biliniyor.

BİRLEŞİK KRALLIK SAVUNMA BAKANI BİLGİYİ DOĞRULADI

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace, Londra'nın uzun menzilli Storm Shadow füzelerini Ukrayna'ya devrettiğini doğruladı.

STORM SHADOW FÜZESİ

Storm Shadow, Birleşik Kralık ve Fransa tarafından ortaklaşa geliştirilen, havadan fırlatılan uzun menzilli bir seyir füzesidir. Hızı 250 kilometre / 155 mili aşan atış menzili ile, Ukrayna'nın uzun süredir istediği ABD yapımı karadan karaya Ordu Taktik Füze Sistemlerinin veya ATACMS'nin 185 millik menzil kapasitesinin çok altında.

Öte yandan Storm Shadow füzeleri, Ukrayna kontrolündeki topraklardan işgal altında bulunan Kırım'ın Akyar (Sivastopol) kentinde konuşlandırılan Rus savaş gemilerine ve yarımadadaki diğer askeri hedeflerine ulaşabilme fırsatı sağlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.