SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir ülke engeli kaldırdı: Ukrayna, Rusya'daki hedefleri vurabilecek

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Breckelmans, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin Hollanda'dan aldıkları silahları Rusya topraklarındaki askerî hedefleri vurmak için kullanabileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bir ülke engeli kaldırdı: Ukrayna, Rusya'daki hedefleri vurabilecek

Hollanda, Ukrayna ordusuna sağladığı silahların Rusya Federasyonu'ndaki askerî tesislere yönelik gerçekleştirilecek operasyonlarda kullanılmasına izin verdi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre, Hollanda Savunma Bakanı Ruben Breckelmans 9 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın uluslararası hukuka uygun olarak koruma amacıyla Rusya topraklarında Hollanda'nın silahlarını kullanabileceğini ifade etti.

Uluslararası hukukun mesafeyle sınırlı olmadığını ve sınırdan 100 kilometre ötede de geçerliliğini koruduğunu belirten Bakan Breckelmans, “Ukrayna'nın meşru müdafaa hakkı vardır. Ve eğer ülkeye sınır bölgelerinden ya da Rus hava alanlarından saldırı yapılırsa askerî tesisleri hedef alabilir. Aynı şey düşman füzeleri için de geçerli; onlar silahlarımızla Rusya üzerinde de düşürülebilirler.” dedi.

Breckelmans, Rusya'yı vurma izninin aynı zamanda Hollanda'nın Ukrayna'ya devredeceği F-16 savaş uçaklarını da kapsadığını aktardı.

“RUSYA’DAKİ ASKERİ HEDEFLERİ VURABİLMELİYİZ”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde 6 Eylül 2024’te düzenlenen 24. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda açıklanan askerî desteğin zamanında Ukrayna’ya teslim edilmesini ve uzun menzilli silahların Rusya topraklarında kullanılmasına izin verilmesini istemişti. Zelenskıy, “Uzun menzil potansiyeline sadece işgal altındaki Ukrayna topraklarında değil, aynı zamanda Rus topraklarında da sahip olmalıyız ki, Rusya barış arayışına yönelsin." şeklinde konuşmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.