SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Saray, Rusya’nın çocuk hastanesine yönelik saldırısını kınadı

Beyaz Saray, Rusya’nın Kıyiv’de bulunan Ohmatdıt çocuk hastanesine yönelik saldırısını kınadı ve Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için yeni adımlar atılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Beyaz Saray, Rusya’nın çocuk hastanesine yönelik saldırısını kınadı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 8 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Rusya’nın Kıyiv’de bulunan Ohmatdıt çocuk hastanesine yönelik saldırısına tepki gösterdi. Biden, "Rusya'nın bugün onlarca Ukraynalı sivili öldüren ve Kıyiv'in en büyük çocuk hastanesinde hasara ve can kaybına neden olan füze saldırıları, Rusya'nın vahşetinin korkunç bir hatırlatıcısıdır.” dedi.

9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde Vaşington’da gerçekeleşecek NATO Zirvesi’nde, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşeceğini belirten Biden, Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek üzere yeni önlemler alınacağını da bildirdi.

KIRBY'DEN AÇIKLAMA 

ABD Stratejik İletişimden Sorumlu Ulusal Güvenlik Koordinatörü John Kirby, 8 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı basın açıklamasında ise Rusya’nın Ohmatdıt çocuk hastanesine yönelik saldırılarını kınadı ve bu hafta Putin'e güçlü sinyaller verileceğini aktardı.

Gazeteciler, Kirby'e Rusların bu saldırısının, 9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde Vaşington'da yapılması planlanan NATO Zirvesi öncesinde bir mesaj olup olmadığını sordu. Kirby, "Bunun bir mesaj olduğunu yeterince vurgulayamıyorum. Ancak dediğim gibi Putin'e Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğimiz yönünde çok güçlü sinyaller vereceğiz." dedi.

NATO ZİRVESİ’NDE UKRAYNA'NIN HAVA SAVUNMASININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ADIM ATILACAK

Kirby, Rusya'nın Ukrayna'nın enerji sistemine karşı saldırılarını yoğunlaştırdığını, sonbahar ve kış öncesinde sivil halkı kasıtlı olarak elektrikten mahrum bıraktığını ifade etti. NATO Zirvesi’nde Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için önemli adım atılacağını bildirdi.

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e 8 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği hava saldırısında Ohmatdıt çocuk hastanesini hedef almıştı. Çocuk hastanesine düzenlenen saldırıya ilişkin aktarılan en son bilgiye göre iki kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışamaları devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.