SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'dan Ukrayna'nın enerji altyapısına destek

Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisi Vladıslav Kanevskıy, Ukrayna'nın enerji altyapısının yenilenmesine yönelik yardımları nedeniyle Azerbaycan'a minnettar olduklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'dan Ukrayna'nın enerji altyapısına destek

Azerbaycan, Ukrayna'ya bir insani yardım sevkiyatı daha gönderdi. Ukrayna’ya gönderilen 14 tırlık yardım konvoyu, Sumgayıt Teknopark'tan ayrıldı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 17 Temmuz 2023 tarihli emri uyarınca Azerbaycan Enerji Bakanlığı tarafından tedarik edilen kargoda 555 bin metreden fazla elektrik kablo ve tel yer alıyor.

Bakanlık, Ukrayna’daki Rus saldırılarından etkilenen bölgelere, yeniden elektrik tedarik edilmesi amacıyla insani yardım sağlandığını bildirdi.

KANEVSKIY: AZERBAYCAN VE UKRAYNA DOSTLUĞU TARİHİN SINAVINI GEÇTİ

Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisi Vladıslav Kanevskıy, Ukrayna’nın Azerbaycan'ın sağladığı yardımlardan dolayı minnettar olduğunu dile getirdi. Kanevskıy, "Azerbaycan ve Ukrayna dostluğu tarihin sınavını geçti. En zor anlarda ülkelerimiz birbirine yardım etti. Bugün Azerbaycan'ın ve Azerbaycan halkının büyük desteğini hissediyoruz. Bu hem insani yardım hem de Ukrayna'da yıkılan altyapının yeniden inşasına yönelik bir yardımdır. Bugüne kadar Azerbaycan hükumeti bu amaçlar için 30 milyon dolardan fazla bütçe ayırdı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emriyle 7.6 milyon dolar tutarında ek fon tahsis edilmesinden dolayı çok minnettarız" dedi.

Kanevskıy, yeni tahsis edilen miktarın Ukrayna'nın enerji sektörünü canlandırmak için kullanılacağını vurguladı. Büyükelçi, "Geçen kış birçok Ukraynalının Azerbaycan'ın yardımıyla soğuktan kurtulabilmesinden dolayı çok minnettarız" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.