SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonundan Ukrayna'nın AB'ye katılım müzakerelerinin başlatılmasına destek

Avrupa Komisyonu, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerinin bu ay başlamasını tavsiye etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonundan Ukrayna'nın AB'ye katılım müzakerelerinin başlatılmasına destek

Avrupa Komisyonu, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerinin başlaması için gerekli kriterleri karşıladığını söyledi. Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmyhal), Avrupa Komisyonuna destek için teşekkür etti.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, 7 Haziran 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonunun Ukrayna’nın AB’ye katılım müzakerelerinin başlatılmasına destek verdiğini duyurarak, “Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’a Avrupa entegrasyonumuzdaki ilerlemeye ilişkin olumlu değerlendirmeden dolayı minnettarız. Şimdi Avrupalı ortaklarımızın bir sonraki adımı atarak bu ay içerisinde AB üyeliği müzakerelerine başlamalarını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA VE MOLDOVA AB MÜZAKERELERİ İÇİN “YETERİNCE HAZIR”

Bu sabah aralarında Euractiv'in de bulunduğu Avrupa haber ajansları, Avrupa Komisyonunun Ukrayna ve Moldova'nın AB'ye katılım müzakerelerine resmen başlamak için “yeterince hazır” olduğu sonucuna vardığını aktardı. Komisyon özellikle AB büyükelçilerine Ukrayna'nın dört, Moldova'nın ise müzakerelere başlamak için gereken üç reform adımının tamamını hayata geçirdiğini teyit etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.