SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonu Başkanı: Ukrayna, AB katılım müzakerelerini başlatmak için tüm adımları tamamladı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna İyileştirme Konferansı’nda Ukrayna'nın AB katılım müzakerelerini başlatmak için tüm adımları tamamladığını ve katılım müzakerelerinin bu ay sonuna kadar başlanması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu Başkanı: Ukrayna, AB katılım müzakerelerini başlatmak için tüm adımları tamamladı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Ukrayna İyileştirme Konferansı’nda bugün açıklama yaptı. Von der Leyen, "Ukrayna, belirlediğimiz tüm adımları yerine getirdi. Bu nedenle Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna ile katılım müzakerelerine bu ay sonuna kadar başlaması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

UKRAYNA’YA 1,9 MİLYAR AVROLUK DESTEK

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, konuşmasında AB'nin Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini dile getirerek dondurulan Rus varlık ve rezervlerinden sağlanan gelirlerden elde edilen yaklaşık 1,5 milyar avronun temmuz ayında Ukrayna için kullanılacağını ifade etti.

Ayrıca Von der Leyen, AB'nin ayrıca haziran sonuna kadar Ukrayna'ya ilave 1,9 milyar avroluk destek sağlanacağını duyurdu.

UKRAYNA'NIN AB ÜYELİK MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLADI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Ukrayna'nın AB üyelik sürecinde yapılan müzakerelerin tarama sürecinin 25 Ocak 2024'te resmen başladığını duyurmuştu.

Zelenskıy, "Ukrayna mevzuatının AB normlarıyla uyumunun değerlendirilmesine yönelik kapsamlı çalışma, Ukrayna delegasyonunun oluşumu ve müzakere konumumuz önümüzde. Ukrayna hükûmet ekibinin tam katılımını ve ilk hükûmetlerarası konferansının bu baharda düzenlenmesini bekliyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Zelenskıy, Davos'ta AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yapılan görüşmelerin sonucu olduğunu sözlerine eklemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.