SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya, Ukrayna'ya yeni ek ödenek sağlayacak

Almanya Savunma Bakanlığı Bundeswehr Ukrayna Durum Merkezi Başkanı Tümgeneral Christian Freuding, Almanya'nın Ukrayna'ya yeni ek ödenek sağlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya, Ukrayna'ya yeni ek ödenek sağlayacak

Almanya, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik büyük ölçekli desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Almanya Savunma Bakanlığı Bundeswehr Ukrayna Durum Merkezi Başkanı Tümgeneral Christian Freuding, Berlin'in Kıyiv'e sağlayacağı ek ödenek hakkında açıklamalarda bulundu. 

Tümgeneral Freuding, "Şu anda Almanya Parlamentosu sadece 2024 yılı için 400 milyon avro daha tahsis etti, bu da bu yıl 1,4 milyar avro tutarında toplam 50 projeyi hayata geçirmemizi sağlayacak." ifadelerini kullandı. 

Mühimmat konusundaki gelişmeleri ele alan Freuding, hava savunma sistemleri, tanklar ve topçu mühimmatının tedariki konusunu vurguladı. Freuding, Rusya'nın topçu üstünlüğünün ilkbaharda 8/1 iken şu anda 3/1'e düştüğünü belirtti. 

ALMANYA UKRAYNA'YA 6 BÜYÜK JENERATÖR TRANSFER EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Almanya Federal Teknik Yardım Ajansı (Technisches Hilfswerk), Ukrayna'ya 6 büyük jeneratör transfer edeceğini açıklamıştı. Jeneratörlerin, Rusya'nın Ukrayna enerji altyapısına düzenlediği saldırılar nedeniyle sık yaşanan elektrik kesintileri karşısında hastanelerin ve su tesislerinin istikrarlı bir şekilde çalışması için gönderildiği belirtilmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.