SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT Başkanı Bujar Osmani: İyileşme yolunda Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, bugün Ukrayna'ya çalışma ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT Başkanı Bujar Osmani: İyileşme yolunda Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’e resmi ziyarette bulundu. Ziyaret çerçevesinde Osmani, Rus işgal güçleri tarafından bombalanan bir okulu gezdi ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile bir araya geldi.

Kıyiv'de Rus saldırılarına maruz kalan bir okulu ziyaret eden Osmani sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

“Kıyiv’de Rus saldırılarının hedef aldığı bir okulun çocuklar ve eğitim üzerindeki etkisine tanık oluyoruz. Bu, barışa olan acil ihtiyacın keskin bir hatırlatıcısıdır. Her çocuk güvenliği, eğitimi ve parlak bir geleceği hak ediyor.”

Daha sonra AGİT Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Osmani, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra iki bakan ortak basın konferansı düzenledi.

“UKRAYNA’NIN KAZANACAĞINDAN EMİNİM”

Basın konferansında konuşan Osmani, “Ukrayna'nın cesur halkına desteğimi teyit ediyorum. Cesaretiniz ve bağlılığınız desteğimizi ve saygımızı hak ediyor. Yaptıklarınıza bakarak, sizin kazanacağınızdan ve Ukrayna'nın kazanacağından eminim" dedi.

“RUS SALDIRGANLIĞI AVRUPA GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR”

Rusya’ya savaşı durdurma ve askerlerini Ukrayna’dan geri çekme çağrısı yapan Osmani, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığı, yanıt vermemiz gereken en büyük meydan okumadır.” diyerek işbirliği ve güvenlik merkezi olarak AGİT’in de Rusya'nın saldırganlığından zarar gördüğüne dikkat çekti.

“AGİT, UKRAYNA’YA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK”

AGİT’in iyileşme yolunda Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini belirten Osmani, “Geçtiğimiz kasım ayında Ukrayna'yı desteklemek amacıyla başlatılan önemli bağış programları aracılığıyla, belirli ihtiyaçlara yönelik projeler uygulayarak Ukrayna'ya yardım etmeye devam ediyoruz. Bu projeler, savaşın sonuçlarının hafifletilmesine yardımcı olacak ve aynı zamanda daha fazla reform yapılmasını destekleyecektir. AGİT, iyileşme yolunda Ukrayna'yı destekleyecektir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.