SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna'ya hava savunma sistemleri verecek

Amerika Birleşik Devletleri devlet yetkilileri, Volodımır Zelenskıy'ın yaklaşan ziyareti öncesinde Ukrayna'ya yönelik açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2022 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2022 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna'ya hava savunma sistemleri verecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 21 Aralık 2022'de ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek. Devlet başkanlarının görüşmesinden önce Beyaz Saray, Zelenskıy'ın ziyaretine ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, ABD'nin Rusya'nın işgal girişimini kınadığı ve Ukrayna halkının yanında oldukları bildirildi. Basın açıklamasında, Başkan Joe Biden'ın Ukrayna için yaklaşık 2 milyar dolar değerinde güvenlik yardımı içeren yeni ve önemli bir paketin açıklanacağı vurgulandı.

UKRAYNA ORDUSUNA ÖNEMLİ EĞİTİMLER VERİLECEK

Beyaz Saray Brifing Odası, Rusya'nın Ukrayna'nın kritik altyapısına yönelik barbarca saldırılarına karşı Ukrayna halkını savunmak için Ukrayna kuvvetlerine Patriot füze sisteminin üçüncü bir ülkede nasıl çalıştırılacağı konusunda eğitim vereceklerini bildirdi. Patriot füze sisteminin yanı sıra NASAMS, HAWK, Stingers ve karşı-İHA ekipmanı dahil olmak üzere diğer hava savunma desteğine öncelik vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Ayrıca 2023'te de Ukrayna için önemli bir ek mali paketin de kabul edilmesi için Kongre ile çalışmalara başlanılacağı aktarıldı. Bu çalışmada Ukrayna için 40 milyar doları aşan ikili bir mali paket beklenildiği vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.