SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Savunma Bakanı Austin, Kıyiv'de!

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e habersiz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Austin, burada Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukraynalı mevkidaşı Rüstem Umerov ile görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Savunma Bakanı Austin, Kıyiv'de!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin, 21 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e habersiz bir ziyaret gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Kıyiv'e gelen Bakan Austin, ABD'nin Kıyiv Büyükelçisi Bridget Brink tarafından karşılandı. Bakan Austin açıklamasında, "Savunma Bakanı olarak dördüncü kez Ukrayna'ya geldim ve ABD'nin uluslararası toplumla birlikte Ukrayna'nın yanında olmaya devam ettiğini gösteriyorum." ifadelerine yer verdi.

AUSTIN, CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY VE UKRAYNALI MEVKİDAŞI UMEROV İLE GÖRÜŞECEK

Bakan Austin, 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek olan ABD seçimleri öncesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile bir araya gelecek. Görüşmede Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu mühimmat ve ABD'nin Ukrayna'ya olan desteğinin devam etmesi ele alınacak. 

ABD VE MÜTTEFİKLERİ, GELECEK YIL DA UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

Austin, pazar günü uçağa binmeden önce yaptığı basın açıklamasında, "Ukrayna'nın yaptıklarını başarabilmesi kesinlikle olağanüstüydü. Elbette bunu başarabildi çünkü biz onları en başından beri destekledik ve yaklaşık 50 ülkeyi bu desteğin bir parçası olmaya teşvik ettik." dedi.

Ayrıca Austin, müttefiklerin Ukrayna'ya desteği ve yardımı devam ettireceğini de "Müttefiklerin ve ortakların durumla başa çıkmaya devam edeceğini düşünüyorum. NASAMS (hava savunma sistemleri) gibi ek sistemler açısından yakında hayata geçirilecek olan şeylere yatırım yaptık. Bu yatırımları bir buçuk, iki yıl önce yaptık ve yakında bunların bir kısmının buraya (Ukrayna'ya) geldiğini görmeye başlayacağız." ifadeleriyle belirtti.

ZELENSKIY ZAFER PLANI'NI SUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, savaşı sonlandıracağına inanılan Zafer Planı'nı ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı, aynı zamanda yeni başkan adayı Kamala Harris'e 26 Eylül 2024 tarihinde Beyaz Saray'da sunmuştu. Zelenskıy, Zafer Planı'nı 27 Eylül 2024 tarihinde de yeni başkan adayı Donald Trump'a aktarmıştı. 

ZAFER PLANI'NIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 16 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna Parlamentosu Genel Kuruluna Zafer Planı’nı sunmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Zafer Planı’nın birincisinin jeopolitik, ikincisi ve üçüncüsünün askerî, dördüncüsünün ekonomik ve beşincisinin güvenlik alanında olmak üzere 5 maddeden ve 3 gizli ekten oluştuğunu belirtmişti. NATO'ya üyelik, Zafer Planı'nın önemli bir parçası olmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.