SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD sağladığı silahlarla Ukrayna'nın Rus uçaklarını düşürmesine izin verdi!

ABD, Ukrayna'ya sağladığı hava savunma sistemleri ile Ukrayna'nın Rus uçaklarına saldırması konusuna yeşil ışık yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD sağladığı silahlarla Ukrayna'nın Rus uçaklarını düşürmesine izin verdi!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları artarak devam ederken, ABD merkezli basın kuruluşu The Washington Post önemli bir iddiada bulundu. Habere göre ABD, Ukrayna'ya sağladığı hava savunma sistemleri aracılığıyla Ukrayna'nın Rus uçaklarına saldırmasına izni verdi.

The Washington Post muhabirleri, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmaları bu bağlamda analiz etti. Muhabirler, Blinken'ın konuşmasının bu sonuca vardığını aktardı.

BLINKEN'DAN YEŞİL IŞIK!

Blinken konuşmasında, ABD'nin Ukrayna dışındaki saldırıları teşvik etmediğini veya buna müsamaha göstermediğini belirtirken, "Daha önce de söylediğim gibi, Ukrayna'nın kendisini etkili bir şekilde savunmak için kendi kararlarını vermesi gerektiğini" ifade etti. "ABD'nin bu duruma uyum sağladığını" söyleyen Blinken, "Ukrayna'nın, Ukrayna için bir tehdit oluşturması halinde, Rusya toprakları üzerinde Rus füzelerini veya savaş uçaklarını düşürmek için ABD tarafından sağlanan hava savunma sistemlerini kullanma konusunda herhangi bir kısıtlaması yoktur." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.