SON DAKİKA
Hava Durumu

AB zirvesi öncesi, Ukrayna ile Macaristan arasında kritik görüşme!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile 29 Ocak'ta Ukrayna'nın Ujgorod şehrinde bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB zirvesi öncesi, Ukrayna ile Macaristan arasında kritik görüşme!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile 29 Ocak'ta Ukrayna'nın Ujgorod şehrinde bir araya gelecek. İki bakan arasındaki bu görüşme, Ukrayna'ya yönelik yardımın geçmesini amaçlayan AB zirvesi öncesinde gerçekleşecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, konuya ilişkin daha önce "Başbakan Viktor Orban'ın Ukrayna ziyaretinin hazırlıklarıyla ilgili olacak" dediği kaydedilmişti.

YERMAK VE SZİJJARTO UJGOROD'DA YAPILACAK TOPLANTININ DETAYLARINI GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak,  Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Sijarto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Yermak, Ukrayna’nın "ülkeler arasında ikili ilişkiler konusunda açık diyalog ve tartışmaya hazır olduğunu belirtmişti. Bugün iki ülkenin dışişleri bakanlarının Ujgorod şehrinde bir araya geleceği görüşme planlanmıştı.

ORBAN, AB'NİN UKRAYNA'YA 50 MİLYON AVROLUK DESTEĞİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, 14 Aralık 2023 tarihinde Ukrayna ve Moldova'nın AB'ye katılım müzakerelerinin başladığını duyurmuştu. Michel, "Avrupa Konseyi, Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerini başlatmaya karar verdi" açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca, Gürcistan'a da aday ülke statüsü verildi. Kararın ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Bu Ukrayna için bir zaferdir. Tüm Avrupa için bir zafer. Motive eden, ilham veren ve güçlendiren bir zafer" değerlendirmesini yapmıştı. 

Aynı gün AB üyesi 26 ülkenin Ukrayna'ya 50 milyar avro tahsis edilmesi kararına onay verdiği ancak Macaristan'ın bunu kabul etmediği ifade edildi. Karara sıcak bakmayan Rus yanlısı Macaristan Başbakanı  Viktor Orban, toplantı esnasında salonu terk etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.