SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: AB Ukrayna'ya destek vermeye devam edecek!

AB Yüksek temsilcisi Borrell, gerçekleştirdiği bir basın toplantısında ABD'nin tutumlarından bağımsız olarak AB'nin Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini belirtti. Borrell, Ukrayna'nın direnişini vurgulayarak, destek kesilirse tarihi bir hata yapılacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: AB Ukrayna'ya destek vermeye devam edecek!

Avrupa Birliği (AB) Yüksek temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısının ardından bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Temsilci Borrell, açıklamasında Amerika Birleşik Devletleri'nin gelecek yönetiminin tutumlarından bağımsız olarak AB'nin Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini belirtti. 

Borrell, "Yeni başkanlıkla ABD ne yapacak, ne yapmayacak bilmiyorum. Ama bu arada şunu da söyleyeyim ki, Avrupa Birliği'nin askeri, sivil, ekonomik, mali ve insani desteği ABD'den çok daha fazladır. Ödediğimiz fatura 100 milyar avrodan fazla. Bunların arasında askeri destek için 45 milyar avro var. ABD'den daha mı az? Elbette, ama oldukça önemli bir rakam." ifadelerini kullandı. 

"UKRAYNALILAR DİRENMEK İSTEDİKLERİ SÜRECE ONLARI DESTEKLEMELİYİZ"

Rusya'nın askeri harcamalar konusunda dünyada dördüncü sırada, Ukrayna'nın ise otuz beşinci sırada olduğuna değinen Borrell; aradaki fark nedeniyle kimsenin Ukrayna'nın bu kadar direneceğini düşünmediğini belirtti. Ukrayna'ya verilen desteğin devam etmesi gerektiğini, desteğin kesilmesi halinde ise tarihi bir hata yapılacağını aşağıdaki cümlelerle vurguladı:

Rusya ile Ukrayna'nın askeri kabiliyetleri arasındaki fark inanılmaz. Ukrayna'nın direnmesi bir tür mucizeydi. Başlangıçta Ukrayna'ya ne teklif ettik? Kask teklif ettik! Şimdi F-16'lar teklif ediyoruz ve bu oldukça büyük bir fark, değil mi? Benim için bir şey açık: Ukraynalılar direnmek istedikleri sürece onları desteklemeliyiz. Aksi takdirde tarihi bir hata yapacağız.

RESMİ HESABINDAN DA PAYLAŞIMDA BULUNDU

Temsilci Borrell, aynı zamanda resmi hesabından da bir paylaşımda bulundu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga ile el sıktıkları bir fotoğraf ile paylaşım yapan Borrell, yine barış çağrısında bulundu.  Paylaşımında "Ukrayna'ya adil bir barış için destek vermenin en iyi yolu saldırganı başarısızlığa uğratmaktır." ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.