SON DAKİKA
Hava Durumu

AB'nin kritik zirvelerinde ana gündem Ukrayna ve Rusya

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 16-17 Mayıs'ta İzlanda'daki Avrupa Konseyi Zirvesi, 19-21 Mayıs'ta Japonya'daki G7 Zirvesi ve 22 Mayıs Güney Kore'deki AB-Güney Kore Zirvesi'nde Ukrayna'ya yönelik yeni destek paketi ve Rusya'ya yönelik yaptırımların görüşüleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB'nin kritik zirvelerinde ana gündem Ukrayna ve Rusya

Avrupa Bilriği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel Brüksel'deki toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında 16-17 Mayıs'ta İzlanda'daki Avrupa Konseyi Zirvesi, 19-21 Mayıs'ta Japonya'daki G7 Liderler Zirvesi ve 22 Mayıs'ta Güney Kore'deki AB-Güney Kore Zirvesi'ne işaret etti.

Zirvede, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya ekonomik, askeri ve insani desteklerin sağlanması, Rusya'ya yönelik alınan yaptırım kararlarının hızlanması ve AB'nin Çin ile ilişkisi görüşülecek. 

ZİRVELERDE UKRAYNA'YA YÖNELİK YENİ DESTEK PAKETİ GÖRÜŞÜLECEK

Ursula von der Leyen, G7 Zirvesi'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'nın barış formülünün temel oluşturması gerektiğini bu bağlamda Ukrayna'nın rızası olmadan barış girişimi olmayacağını söyledi.

Von der Leyen, İzlanda'da düzenlenecek Avrupa Zirvesi'nde ise Rusya'dan hesap sorulacağını vurguladı. Von der Leyen, "G7'de hem mevcut hem de gelecekteki yaptırımları değerlendireceğiz" diyerek 11'inci yaptırım paketi teklifini üye ülkelere sunduğunu hatırlatarak, "Bazı 3'üncü ülkelerin geçen ay Avrupa ürünleri ticaretinde büyük bir artış olduğunu gördük" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.