SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Komisyonundan Ukrayna ve Moldova'nın AB üyeliğine dair önemli karar

Avrupa Birliği Komisyonu, Ukrayna ve Moldova’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yeşil ışık yaktı. Komisyon gerekli koşullar yerine getirilir getirilmez Kıyiv ve Kişinev ile üyelik görüşmelerinin başlamasını tavsiye etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Komisyonundan Ukrayna ve Moldova'nın AB üyeliğine dair önemli karar

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, gerekli koşullar yerine getirilir getirilmez Ukrayna ve Moldova ile üyelik görüşmelerinin başlamasını ve ayrıca Gürcistan’a adaylık statüsünün verilmesini tavsiye etti.

AB Komisyonu, Ukrayna ve Moldova’nın üyeliğine yeşil ışık yaktı. AB Komisyonunun resmi sosyal medya sayfasından bugün yapılan açıklamada, “Ukrayna, Moldova, Gürcistan ve Bosna Hersek vatandaşlarının AB üyesi olma isteklerine ilişkin önemli bir adım daha. Gerekli koşullar sağlandıktan sonra Ukrayna ve Moldova ile müzakerelerin başlatılmasını, Gürcistan'a aday statüsü verilmesini ve Bosna Hersek ile katılım müzakerelerinin başlatılmasını öneren 2023 genişleme paketimizi kabul ettik. Birliğimizi tamamlamak doğal bir hedeftir” ifadeleri kullanıldı.

Bilindiği üzere AB Komisyonu, bugün Ukrayna ve Moldova'nın AB üyeliği kriterlerini yerine getirme konusunda kaydettiği ilerlemeye ilişkin bir değerlendirme sundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.