SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Kıyiv’e geldi

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekun işgalinin başlamasından bugüne dördüncü ziyareti için Kıyiv’e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Kıyiv’e geldi

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell,  6-7 Şubat tarihlerinde Kıyiv’de temaslarda bulunmak üzere savaşın başlamasından bu yana dördüncü kez Kıyiv’e geldi.

Borell, “Rusya'nın tam kapsamlı işgalinin başlamasından bu yana dördüncü ziyaretim için Kıyiv'e döndüm. Burada, Ukraynalı dostlarımızla AB'nin Ukrayna'ya askeri tarafta, yeni Ukrayna tesisi ile mali tarafta ve AB reform yolunda sarsılmaz desteğini tartışmak için bulunuyoruz” dedi.

AB’nin resmi internet sayfasından bugün  yapılan açıklamada ise Borrell’ın ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Başbakan Denıs Şmıgal, Savunma Bakanı Rustem Umerov ve Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile bir araya geleceği ve Verhovna Rada'da üyelere hitap edeceği kaydedildi. Ayrıca Borrell AB'nin Sivil Güvenlik Sektörü Reformu Ukrayna Danışma Misyonu'nu (EUAM Ukrayna) da ziyaret edecek.

BORRELL: RUSYA TÜM SAVAŞ SUÇLARININ HESABINI ÖDEYECEK!

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın 2 Ocak 2024 tarihindeki saldırılarına dikkat çekerek, "Rusya yeni yıla Kıyiv, Harkiv ve diğer şehirlere yüzden fazla füze ve insansız hava aracı ateşleyerek, sivilleri vurarak, yerleşim alanlarını ve yaşamı destekleyen altyapıyı yok ederek başladı. Rusya, işlediği savaş suçlarından sorumlu tutulacaktır" ifadelerini kullanmıştı. Borrell, Rusya'nın sebep olduğu tüm savaş suçlarından sorumlu tutulacağını da sözlerine eklemişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.