SON DAKİKA
Hava Durumu

65 ülke, Ukrayna'nın Barış Formülü'nü görüşmek için Malta’da toplandı

Malta’da "Ukrayna Barış Formülü" konulu 3. Ulusal Güvenlik Danışmanları Zirvesi başladı. Toplantıda, devlet liderleri düzeyindeki Küresel Barış Zirvesi'nin hazırlanması için somut çözümlerin geliştirilmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
65 ülke, Ukrayna'nın Barış Formülü'nü görüşmek için Malta’da toplandı

Malta’da, bugün "Ukrayna Barış Formülü" konulu 3. Ulusal Güvenlik Danışmanları Toplantısı başladı. Toplantıya BM, AB ve Avrupa Komisyonu temsilcileri dahil olmak üzere 65 ülkenin temsilcisi katılıyor. Bu zirve, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın önerdiği barış formülünün ele alındığı 3. uluslararası toplantı olma özelliği taşıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Andriy Yermak, bu sabah sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın önerdiği barış formülünün ele alındığı 3. Ulusal Güvenlik Danışmanları Zirvesi’nin Malta’da başladığını duyurdu. Yermak, “Batı ve Küresel Güney dahil 65'ten fazla ülke. Ukrayna'nın diplomatik çabaları sonuç veriyor; Ukrayna Barış Formülüne uluslararası destek artıyor. Küresel Güney'den çok sayıda ülkenin toplantıya katılması bunun bir teyididir." ifadelerini kullandı.

BARIŞ FORMÜLÜNÜN 5 MADDESİNİN UYGULANMASINA DAİR PLANLAR SUNULACAK

Yermak, Malta’daki zirvede, gıda, enerji ve nükleer güvenliği, insani konular (Ukrayna askeri personelinin ve Rusya tarafından kaçırılan çocukların iadesi dahil) ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması olmak üzere Ukrayna'nın Barış Formülü’nün 5  maddesinin uygulanmasına yönelik somut planlar sunularak tartışılacağını aktardı.

İlgili planların, farklı ülkelerin elçilik temsilcileri ve uzmanların da yer aldığı çalışma grupları tarafından hazırlandığını belirten Yermak, "Devlet liderleri düzeyinde Küresel Barış Zirvesi'ne doğru ilerliyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.