SON DAKİKA
Hava Durumu

4. Kırım Platformu Liderler Zirvesi yarın toplanacak

4. Kırım Platformu Liderler Zirvesi, 11 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
4. Kırım Platformu Liderler Zirvesi yarın toplanacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bu yıl dördüncü düzenlenecek Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nin yarın yapılacağını açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dün yayımladığı video mesajında, "Bugün dışişleri ekibimizle birkaç toplantı yaptık. 11 Eylül’de düzenlenecek Kırım Platformu Zirvesi'ne hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Zelenskıy, eşi Olena Zelenska’nın ekibiyle birlikte Ukrayna’nın özel diplomatik formatına Hanımefendiler ve Beyefendiler Zirvesi'ne hazırlık yaptığını belirtti.

Ukrayna'nın daha fazla güçlenmesi ve Ukraynalılar için daha fazla fırsat sağlanması adına ortaklarla yeni müzakerelere hazırlandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Ana hedefi hatırlıyoruz: Tüm Ukrayna ve tüm halkımız için barış.” dedi.

KIRIM PLATFORMU NEDİR?

Kırım Platformu; Ukrayna’nın, Kırım’daki Rus işgaline yönelik uluslararası tepkileri artırmak, artan güvenlik tehditlerine karşı koymak, Rusya’ya uygulanan uluslararası baskıyı genişletmek, işgal rejiminin mağdurlarını korumak ve insan haklarının daha fazla ihlal edilmesini önlemek ve Kırım’ın işgalden kurtarılmasını sağlamak amacıyla başlatıldı.

Platformun birkaç seviyede faaliyet göstermesi öngörülüyor: devlet ve hükumet liderleri, dışişleri bakanları, parlamentolar arası işbirliği ve uzmanların iş birliği seviyelerinde. Kırım Platformu, Kıyiv’de 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen açılış zirvesi ile resmî olarak faaliyete başladı. Zirveye katılan 46 ülke ortak Kırım Platformu Deklarasyonu imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.