SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalçın Topçu, ITC Kerkük İl Başkanı Kahtan Vendavi ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük İl Başkanı Kahtan Vendavi’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yalçın Topçu, ITC Kerkük İl Başkanı Kahtan Vendavi ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, ITC Kerkük İl Başkanı Kahtan Vendavi’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında kabul etti. Topçu, Vendavi ile yaptığı görüşmede şunları ifade etti:

“Sözlerime Irak'ta 21 Temmuz 2014'te aramızdan ayrılan, Türkmenlerinin varlık davasının bayrak ismi, ömrünün 17 yılını halkının var olma davası için Abu Gureyb zindanlarda geçirmiş olan ve asla başeğmeyen ülküdaşım, kardeşim merhum Sadun Köprülü'yü vefatının yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anarak başlıyorum. Ayrıca yine bugün İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça ve sapıkça yapılan saldırıyı ve bu sapkın eyleme müsaade edenleri de nefretle kınıyorum." 

"KERKÜK, TARİHİ İTİBARIYLA BİR TÜRKMEN ŞEHRİDİR"

Yalçın Topçu, Kerkük'teki mevcut demografik duruma değinerek, " Cumhurbaşkanımızın, 'Tarihi itibarıyla baktığımız zaman, birileri kabul eder veya etmez ama biz biliriz ki, Kerkük tarihi itibarıyla bir Türkmen şehridir' dediği gibi, Türkiye’nin istediği Arabı, Kürdü, Türkmeni ile Irak’ın toprak bütünlüğü içinde eşit haklara sahip kardeşçe refah ve barış içinde birlikte yaşamalarıdır" dedi.

"TÜRKMENLER, HER ZAMAN BİRLİĞİN, BARIŞIN VE DİRLİĞİN KÖPRÜSÜ OLDU"

Ayrıca Yalçın Topçu, konuşmasında Irak'ta Türkmenlerin maruz kaldığı baskıya dikkat çekti. Topçu, "Irak’ın ana unsuru olan Türkmenler yaşadıkları coğrafya gereği her dönemde hak etmedikleri zulüm ve kıyımlara uğramalarına rağmen, Irak halkı arasında her zaman birliğin, barışın ve dirliğin köprüsü olmuşlardır. Irak demokrasisine önemli katkılarda bulunmuşlardır" ifadelerini kullandı.

KERKÜK TÜRKLERİNDEN TÜRKİYE'YE SELAM 

Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanı Kahtan Vendavi ise, Topçu’ya kabulü için teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Aziz Türkiyemiz de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri  dünyayı kıskandıran demokrasi bayramı olarak gerçekleşmiştir. Aziz Türkiyemiz başta olmak üzere bu seçim sonucunun Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyor şahsınızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, Irak Türkmen Cephesi, Irak Türkmeneli Türkleri ve bilhassa Türkmeneli bölgesinde Sayın Erdoğan’ın kazanması için gözyaşları ile dua eden ak saçlı analarımız, babalarımızın ve şahsım adına tebrik ediyor saygı ve selamlarımızı sunuyorum"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.