SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalçın Topçu: Irak’taki Türkmenlerin hedef alındığını görüyoruz

Türk yurdu Kerkük'ten Türkiye'deki depremzedeler için toplanan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, yardımları getiren Kerküklü Irak Din Alimleri Konseyi Temsilcisi Adil Mahmut'u kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yalçın Topçu: Irak’taki Türkmenlerin hedef alındığını görüyoruz

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen afetzedeler için Kerkük'te toplanan yardımlar, Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Molla Şeyh Adil Sünni Vakfı tarafından depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini Türkiye’ye getiren Kerkük Avcı Cami İmam Hatibi ve Irak Din Âlimleri Konseyi Resmi Temsilcisi Adil Mahmut ile Türkmeneli TV Genel Müdürü M. Hanefi Uzunçam’ı kabul etti.

"TÜRKMENLERİ HEDEF ALDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Yalçın Topçu, kabulde Irak'taki Türk varlığına değinerek, “Türkiye açısından Irak’ın toprak bütünlüğünün, siyasi, idari birliğinin ve istikrarının korunması şarttır. Bu nedenle Kerkük ile birlikte Irak’taki Türkmen varlığının korunması da Türkiye’nin Irak politikalarındaki önceliğidir. Türkiye’nin kadim düşmanlarının tarihte olduğu gibi bugün de Irak’taki Türkmenleri hedef aldığını görüyoruz. Türkiye, uluslararası hukukun meşruiyeti içinde Kerkük ile birlikte Türkmen varlığının korunarak komşusu Irak’ın birliği ve dirliği için kardeşlik ve komşuluğun gereğini yapmaktadır. Asrın depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, şahsınızda acımıza ortak olan, Türkmen kardeşlerimize, vakfımıza ve Irak halkına saygı ve minnetle teşekkürlerimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

"ÖNCE ALLAH SONRA TÜRKİYE EN BÜYÜK GÜVENCEMİZDİR"

Adil Mahmut ise Topçu'ya teşekkürlerini ileterek, “Türkiye’deki deprem felaketi, kardeşleriniz olan Irak halkını ve Irak Türkmenlerini derinden üzmüştür. Vakfımızın organizesinde Bağdat, Felluce, Diyale, Samara ve Ambar’dan yapılan 15 TIR tutarında yardım malzemesini depremzede kardeşlerimize getirdik. Kerkük’teki Türkmenlerin varlığına, malına ve canına karşı, başta PKK olmak üzere DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin artan saldırı ve baskıları ne yazık ki devam ediyor. Irak’ın birliği ve dirliğinin teminatı olan Türkmenler, her türlü saldırıya rağmen varlıklarını Irak’ın egemenliği içinde devam ettirecektir. Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir” ifadelerini kullandı. 

Görüşme sonunda Topçu, Kerkük Avcı Cami İmam Hatibi ve Irak Din Âlimleri Konseyi Resmi Temsilcisi Adil Mahmut’a Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve Cumhurbaşkanlığı forsunu taşıyan kalemi hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.