SON DAKİKA
Hava Durumu

Urmiye Gölü'nde çıkan tuz fırtınasına ait korkunç görüntüler

Güney Azerbaycan'ın su kaynağı olarak bilinen ve dünyanın ikinci en büyük tuz gölü olan Urmiye Gölü'nde ortaya çıkan tuz fırtınası korkunç görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Urmiye Gölü'nde çıkan tuz fırtınasına ait korkunç görüntüler

Dünyanın ikinci en büyük tuz gölü olan Urmiye Gölü'ndeki tuz fırtınasına ait korkunç görüntüler ortaya çıktı. "Azad Iran" adlı Telegram kanalından konuyla ilgili video görüntüleri yayınlandı. Ayrıca Urmiye Gölü çevresinde meydana gelen tuz fırtınalarının, Güney Azerbaycan, İran ve bölgenin önemli bir kısmında hayatı büyük ölçüde kötü etkileyeceği öngörülüyor.

GÜNEY AZERBAYCAN'DA URMİYE GÖLÜ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Güney Azerbaycan'ın tamamen kurumaya yüz tutmuş su kaynağı Urmiye Gölü için çevre aktivistleri ve kanaat önderleri harekete geçti. 18 Temmuz 2023 tarihinde Urmiye Gölü'nde yaşanan kuraklığı protesto etmek için harekete geçen Güney Azerbaycan Türkleri, sosyal ağlarda bir kampanya başlatarak İran hükumetinin harekete geçmesini talep etti.

URMİYE GÖLÜ'NÜ KURTARIN!

Güney Azerbaycan merkezli basın kuruluşları, şu ana kadar kampanyaya binlerce kişinin katıldığını ve katılım sayısının hızla arttığını dile getirdi. Kampanyayı düzenleyenler, "Save Urmia Lake (Urmiye Gölü'nü Kurtarın)" sloganı bulunan bir afiş yayımladı.

İRANLI UZMANLAR: AZERBAYCAN BÖLGESİNDE BÜYÜK BİR İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

İran’da bulunan Şerif Üniversitesi uzmanları, gölün durumuna ilişkin bir video yayımladı. Uzmanlar, "Muhtemelen önümüzdeki Eylül ayında Urmiye Gölü tamamen kuruyacak ve kurumasıyla birlikte Azerbaycan bölgesinde büyük bir iklim değişikliği olacak" dedi.

İRAN, URMİYE GÖLÜ'NÜN KURUMASINA KAYITSIZ KALDI

İran hükumeti, Farsların yoğunlukta yaşadığı şehirlerin su sorunlarını çözmek için önlemler alırken, Güney Azerbaycan şehirlerini görmezden geliyor. İran, son dönemde Farsların yoğunlukta olduğu şehirlere Basra Körfezi’nden su taşıma projelerine yüksek meblağlı fon harcarken, Güney Azerbaycan’da bulunan Urmiye Gölü için sadece açıklama yapmayı tercih ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.