SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı gazeteci Marına Gonçaruk: Karabağ zaferi, Ukrayna'nın da bayramıdır

Ukraynalı gazeteci Marına Gonçaruk, Azerbaycan'ın İkinci Karabağ Zaferi yıldönümünü kutlayarak, bu zaferin Ukrayna için de bir bayram olduğunu söyledi. Gonçaruk, "Bunun sadece Azerbaycan'ın değil, her zaman Azerbaycan'ın yanında olan Ukrayna'nın da bayramı olduğuna inanıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı gazeteci Marına Gonçaruk: Karabağ zaferi, Ukrayna'nın da bayramıdır

Azerbaycan, 27 Eylül 2020'de başlattığı ve zafer elde ettiği 44 Günlük Savaş'ının (İkinci Karabağ Savaşı) yıldönümüne yaklaşırken Ermenistan işgali altındaki Karabağ'ın tamamını kurtardı. Azerbaycan'ın 9 Eylül 2023 tarihinde başlattığı Antiterör Operasyonu ile Azerbaycan, işgal altındaki topraklarına 30 yıl sonra yeniden kavuştu. 

UKRAYNALI GAZETECİ AZERBAYCAN'IN ZAFERİNİ KUTLADI

Rus saldırılarına karşı yaklaşık 2 yıla yakındır mücadele veren Ukrayna konusunda Karabağ benzetmesi yapıldı. Ukraynalı gazeteci Marına Gonçaruk, 44 Günlük Savaş'ın yıldönümü yaklaşırken Azerbaycan Devlet Haber Ajansı AZERTAC'a değerlendirmede bulundu. Azerbaycan'ın zaferini kutlayan gazeteci Gonçaruk, "Azerbaycan adına mutluyuz, her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. Azerbaycan'ın egemenliğinin yeniden tesis edilmesinden memnunuz. Azerbaycan'da yaşanan olayları, Karabağ'ın nasıl onarıldığını, bu alanların nasıl yeniden inşa edildiğini, orada hayatın nasıl güzelleştiğini dikkatle takip ediyoruz. Orada kültürel ve edebi hayat geri dönüyor ve tabiki tüm bunlar Ukrayna-Azerbaycan ilişkilerine de yansıyor" dedi.

"44 GÜN ZAFERİ AZERBAYCAN'IN HER ZAMAN YANINDA OLAN UKRAYNA'NIN DA BAYRAMI"

Gonçaruk konuşmasında, "Azerbaycan'ın 44 gün savaşı sonucunda kazandığı zafer, adaletin ve uluslararası hukukun kutlamasıdır. Bunun sadece Azerbaycan'ın değil, her zaman Azerbaycan'ın yanında olan Ukrayna'nın da bayramı olduğuna inanıyorum. Bu, uluslararası toplum için, özellikle de uluslararası hukuk normlarına ve devletlerin egemenliğine, hümanist değerlere saygı göstermenin ne kadar önemli olduğunu anlayan her kişi ve millet için bir bayramdır" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.