SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan'dan 8 Mart'ta hediye skandalı!

Türkmenistan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte kadınlara 3 dolar "hediye" etti ve zarflar boş çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan'dan 8 Mart'ta hediye skandalı!

Garipliklerin ve sıra dışı uygulamaların ülkesi Türkmenistan, yine şaşırtmadı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyanın bir çok yerinde kutlanırken; Türkmenistan'da düzenlenen etkinliklerde yine ilginç anlar yaşandı.

Türkmenistan’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde, devlet makamları kadınlara küçük hediyeler verdi. Hediyeleri kabul eden kadınlar, şükran ve saygı ifadesi olarak zarfları alınlarında taşıdı.

Türkmenistan kanunlarında, kadınların başını herhangi bir şekilde örtmesi devlet törenlerinde yasak olduğu için Türkmenistan’ın Lebap şehrinde düzenlenen etkinlikte, devlet yetkilileri başlarını tülbent ile örten Türkmen kadınlara başlarını açmalarını söyledi.

Bu törende para "hediye edilen" kadınlar, dış görünüşlerine göre sıralara oturuldu. Sıralamanın nasıl olacağına dahi karışan ve kararını veren devlet yetkilileri, "daha güzel" olan kadınların ön sıralara oturması için talimat verdi.

TÜRKMENİSTAN'DA 8 MART HEDİYESİ SKANDALI

Lebap şehrinde törene katılanlara verilen zarflar boş çıktı ve törenden sonra etkinliğe katılanlara 60 manat (3 dolar) hediye edildi.

SERDAR BERDİMUHAMMEDOV DÖNEMİNDE KADINLARA YÖNELİK YASAKLAR ARTTI!

Serdar Berdimuhammedov, cumhurbaşkanlığı görevini babasından devralalı bir yıl olacak. Serdar Berdimuhammedov, cumhurbaşkanlığı görevini babasından devralmasına rağmen Ocak 2023'te babası Kurbankulu Berdimuhammedov'u tekrar göreve davet etti.

Serdar Berdimuhammedov'un iktidar olduğu dönemde, ülkede kadınlara yönelik yasaklar ve baskılar arttı.

Avrupa’da sivil toplum kuruluşu "Freedom for Eurasia" Başkanı Leyla Nazgül Seyitbek, "Türkmenistan’da ağır baskıların hüküm sürdüğü bir sistemde, kadınlar ve kız çocukları toplumun en fazla göz ardı edilen grubu" açıklamasında bulundu. Seyitbek, "Oğul Berdimuhamedov'un iktidara gelmesiyle birlikte, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik cinsiyetçi baskı özellikle acımasız bir düzeye ulaştı" dedi.

Türkmenistan’da 2022’de, kadınlara yönelik bir dizi beyan edilmemiş kısıtlamalar getiren Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan’da erkek sürücülerin akrabası olmayan kadınlarla seyahat etmelerini yasakladı. Bu yasağın yanı sıra kadınların güzellik salonlarında hizmet almaları da yasaklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.