SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Kazakistan askeri işbirliğini güçlendirecek

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kazakistan’ın başkenti Astana'da Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Caksılıkov ile yaptığı toplantıda iki ülke arasındaki askeri iş birliğini güçlendirme kararı aldıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Kazakistan askeri işbirliğini güçlendirecek

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 13 Eylül 2024 tarihinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Caksılıkov ile gerçekleştirdiği toplantıda iki ülke arasındaki askeri iş birliğini güçlendirme kararı aldıklarını duyurdu. 

KAZAKİSTAN TÜRKİSTAN'DAKİ GÜVENİLİR BİR ORTAK

Bakan Güler Türkiye'nin askeri eğitim, savunma eğitimi ve savunma sanayi alanlarındaki işbirliğini derinleştirme kararlılığını vurguladı. Kazakistan’ın Türkistan'daki güvenilir bir ortak olduğunu belirten Güler, Kazak askeri personelinin ortak tatbikatlardaki yüksek seviyesine övgüde bulundu. Güler, "İlişkilerimiz ortak bir tarihe ve karşılıklı anlayışa dayanıyor. Kazakistan, Orta Asya’daki güvenilir ortağımızdır. Kazak askerlerinin tatbikatlardaki yüksek eğitim seviyesini not ediyoruz ve bu alanlardaki işbirliğimizi artırmaya hazırız. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri, savaş eğitiminde, askeri eğitimde ve savunma sanayiinde işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor" dedi.

TATBİKATLAR VE EĞİTİMLER BAŞARILI

Bakan Caksılıkov, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Kazakistan’da sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Savunma bakanlıklarımız arasındaki yakın ilişkiler birçok alanda, özellikle savunma sanayi kompleksinde gelişiyor. Kazak askerleri düzenli olarak Türkiye’deki Efes ve Kış tatbikatlarına katılıyor ve askeri öğrencilerimiz Türk askeri üniversitelerinde başarılı bir şekilde eğitim alıyor. Ziyaretinizin ikili iş birliğimize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Güler, 11 Eylül’de Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile güvenlik iş birliği konularını da görüşmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.