SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Şuşa'da başkonsolosluk açmaya hazır!

Azerbaycan'da temaslarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Şuşa'da başkonsolosluk açmaya hazır olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Şuşa'da başkonsolosluk açmaya hazır!

Türkiye'de tekrar cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'deki programının ardından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmi törenle karşıladı.

İKİ DEVLET TEK MİLLET

Azerbaycan’da temaslarda bulunan Erdoğan, Aliyev ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik seviyesine yükseltilen ilişkileri her alanda daha fazla geliştirmeye ve derinleştirmeye kararlı olduklarının altını çizdi. "İki devlet tek millet ilkesi"ne vurgu yapan Erdoğan, 8 Kasım 2020'de Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa'da Türkiye'nin diplomatik çalışmalarının süreceğini bildirdi.

"ŞUŞA'DA TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU ERMENİSTAN DAHİL DÜNYAYA MESAJ OLACAK"

Erdoğan ayrıca, Şuşa'da Türk Başkonsolosluğu açılması ile ilgili "Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Şuşa'daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır. Maarif Vakfımız Azerbaycan makamlarının da desteğiyle eğitim öğretim alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor. İnşallah gelecek sene okulumuzun yeni eğitim kampüsünü hizmete açmış olmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.