SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Kazakistan ile askeri işbirliğini geliştiriyor

Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Kazakistan Savunma Bakanı Korgeneral Ruslan Jaksılıkov ile Astana'da bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Kazakistan ile askeri işbirliğini geliştiriyor

Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Musa Avsever ve beraberindeki askeri heyet, Kazakistan'a resmi ziyaret yaptı. Kazakistan Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Musa Avsever başkanlığındaki askeri heyetin ülkeye geldiğini ve başkent Astana'da karşılandığını duyurdu. 

ORGENERAL MUSA AVSEVER, KAZAKİSTAN SAVUNMA BAKANI JAKSILIKOV İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Kazakistan'daki temasları kapsamında 18 Temmuz 2023 tarihinde Kazakistan Savunma Bakanı Korgeneral Ruslan Jaksılıkov ile bir araya geldi. Toplantıya, Kazakistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Marat Husainov, Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Talgat Koybakov ve Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu katıldı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki askeri eğitim, muharebe eğitimi ve barışı koruma alanlarındaki ilişkilerin mevcut durumu ile askeri-teknik işbirliği alanında sağlanan anlaşmaların uygulanması konuları masaya yatırıldı. 

Image

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.