SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk savunma sanayisinin tek kalemdeki en büyük ihracatı Kazakistan'a mı?

Kazakistan’ın Türkiye’den mali değeri yaklaşık 4.5 milyar dolar olan zırhlı muharebe aracı satın almak istediği ileri sürüldü. Bu teslimat gerçekleşirse, Türk savunma sanayisinin tek kalemde en büyük ihracatı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk savunma sanayisinin tek kalemdeki en büyük ihracatı Kazakistan'a mı?

Kazakistan'ın son zamanlarda savunma ve güvenlik alanında gerçekleştirdiği hamleler dikkat çekmeye başladı. Kazakistan merkezli Orda.kz haber servisi, Kazakistan'ın Türkiye'den mali değeri yaklaşık 4.5 milyar dolar olan zırhlı muharebe aracı satın almak istediğini öne sürdü.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN EN BÜYÜK İHRACATI

Habere göre Kazakistan, Türkiye’den 834 adet Otokar üretimi ARMA 8×8 tipi zırhlı muharebe aracı satın alacak. Araçların toplam değerinin, 2 trilyon tenge yani yaklaşık 4.5 milyar dolar civarında olduğu belirtildi. Teslimat iddiaları doğru ise eğer, bu Türk savunma sanayisinde bir ilke tekabül edecek. Türkiye, tek kalemde en yüksek ihracat rakamına ulaşacak.

Arma II 8×8 seri üretime hazır | jurnalci

OTOKAR'IN ASKERİ ARAÇLARI 35'TEN FAZLA ÜLKEDE

Öte yandan, Otokar üretimi ARMA 8×8 zırhlı muharebe aracı ve Tulpar zırıhlı muharebe aracının daha önce Kazakistan’da çeşitli koşullarda test edildiği biliniyor. Savunma sanayi ve kara sistemlerinde 35 yıllık tecrübeye sahip olan Otokar'ın askeri araçları, Türk ordusu ve güvenlik güçleri tarafından kullanılırken; Ayrıca NATO ülkeleri de dahil olmak üzere 35’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Eğer teslimat gerçekleşirse, ARMA 8×8 tipi askeri araçların, Kazakistan ordusunda hizmete girmesi bekleniyor.

Kazakistan Savunma Bakan Yardımcısı Sultan Kamaletdinov, Aralık 2022'de, yeni oluşturulan Özel Kuvvetler Komutanlığı için Türk zırhlı savaş araçları ve İHA'larını satın almayı düşündüklerini açıklamıştı. Bakan Yardımcısı Kamaletdinov, bu araçların savaş koşullarında test edildiğini ve başarısını ispatladığını vurguladı.

OTOKAR TULPAR Paletli Zırhlı Muharebe Aracı – Millisavunma.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.