SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Tokayev ve Bakan Güler'den güvenlik iş birliği vurgusu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Astana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda’da önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Tokayev ve Bakan Güler'den güvenlik iş birliği vurgusu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile başkent Astana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda’da bir araya geldi. Görüşmenin odak noktası, iki ülke arasındaki güvenlik alanında geliştirilen iş birliği oldu.

GÜVENLİKTE DERİNLEŞEN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakistan ile Türkiye arasındaki ikili ve çok taraflı ilişkilerin her yönüyle geliştiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarını ileterek, stratejik iş birliği ve ortaklığın güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

BAKAN GÜLER'DEN İLİŞKİLERDE KARARLILIK MESAJI

Bakan Güler ise Kazakistan’daki sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, Türkiye’nin Kazakistan ile ilişkilerini güven ve karşılıklı destek ruhuyla daha da derinleştirmeye kararlı olduğunu ifade etti. Güler, Kazakistan’ın bölgesel ve uluslararası sorunların çözümündeki çabalarını takdirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.