SON DAKİKA
Hava Durumu

TDT Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı Astana’da yapıldı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gençlik ve Spor Bakanları 8. Toplantısı Kazakistan’ın başkenti Astana'da düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TDT Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı Astana’da yapıldı

Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye devletlerin gençlik ve spor alanlarından sorumlu bakanların katılımıyla düzenlenen 8. toplantı, 9 Eylül 2024 tarihinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapıldı.

Kazakistan Turizm ve Spor Bakanı Yerbol Mirzabosınov'un ev sahipliğindeki toplantıya Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan'dan bakan ve yetkililerin yanı sıra TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.

Toplantıda, TDT üyesi ülkelerin bu alandaki iş birliğini geliştirmeye yönelik konular, gençlik politikası ve yeni ortak spor projelerinin hazırlanması ele alındı.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, toplantıda TDT ülkelerinde gençlerin gelişmesi ve kaynaşması için çeşitli gençlik programlarını değerlendirdiklerini söyledi. Bak, "Bu birliktelik bu bölgedeki ticaretin ve ekonominin gelişmesi için de çok önemli." dedi.

TDT Gençlik ve Spor Bakanlarının bir sonraki toplantısının Özbekistan’da yapılmasına, 6. Dünya Göçebe Oyunları’nın ise 2026 yılında Kırgızistan’da düzenlenmesine karar verildi.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

Bu sene dönem başkanlığını Kazakistan'a devreden Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), 3 Ekim 2009'da Azerbaycan'da kuruldu. TDT'nin içinde tam üye devletler Azerbaycan, KırgızistanKazakistan ve Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan iken; gözlemci üye olarak da MacaristanTürkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yer almakta.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.