SON DAKİKA
Hava Durumu

TDT Başsavcılar Konseyi 3. Toplantısı Bişkek'te yapıldı

Kırgızistan, 25 Temmuz'da Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar Konseyi 3. Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Toplantıda küresel tehditlere karşı ortak eylem vurgusu yapılırken, ortak beyanname imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TDT Başsavcılar Konseyi 3. Toplantısı Bişkek'te yapıldı

Kırgızistan Başsavcılığı Basın Merkezinden 25 Temmuz 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'dan başsavcılar ile Uluslararası Savcılar Birliği temsilcilerinin katılımıyla, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Başsavcılar Konseyi 3. Toplantısı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Ala-Arça devlet konutunda gerçekleştirildi.

KÜRESEL TEHDİTLERE KARŞI ORTAK EYLEM

Toplantıda katılımcılar, güncel küresel sorunlara etkin bir şekilde yanıt verebilmek için TDT Başsavcılıkları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Çeşitli rapor ve sunumların yapıldığı toplantıda; uluslararası suçlar, terörizm ve siber suçlar da dahil olmak üzere küresel tehditlere karşı ortak eylemlere yönelik etkileşim ve stratejilere ilişkin temel konular tartışıldı.

ORTAK BEYANNAME İMZALANDI

Kırgız Cumhuriyeti Başsavcılığının başkanlık ettiğı toplantıda, TDT'ye katılan ülkeler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve kolluk kuvvetlerinin verimliliğinin artırılmasına yönelik tedbirler belirlendi. Toplantı, iş birliğini güçlendirmeye ve güncel sorunlara yanıt verme hazırlığını artırmaya yönelik adımları ve ortak çabaları yansıtan bir beyannemenin imzalanmasıyla sonuçlandı.

ÖZBEKİSTAN İLE KIRGIZİSTAN BAŞSAVCILIKLARI İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI

TDT Başsavcılar Konseyi 3. Toplantısı sonrasında Kırgızistan Başsavcısı Maksat Asanaliev, Özbekistan Başsavcısı N. Yuldoshev ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Toplantı sonunda Kırgızistan Başsavcılığı ile Özbekistan Başsavcılığı arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan iş birliği anlaşması imzalandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.