SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’yı terk eden yabancı şirketlerin yeni rotası belli oldu

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimi ile ülkedeki ticareti sekteye uğrayan şirketler, Rusya'yı terk ediyor. Şirketlerin yeni adresi belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’yı terk eden yabancı şirketlerin yeni rotası belli oldu

Bir seneye yaklaşan Ukrayna-Rusya savaşı, işgalci devlete kan kaybettirmeye devam ediyor. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal ederek işgal girişiminde bulunan Rusya, Batılı devletlerin ağır yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. Yaptırımlar sonrası Rusya’yı terk eden onlarca yabancı şirket, faaliyetlerini Kazakistan’a taşıyor. Savaşın başladığı günden bugüne kadar Rusya’yı terk eden 21 şirket tüm faaliyetlerini Kazakistan’a taşıdı. 13 şirketin de Kazakistan'a taşınmak için çalıştığı bildiriliyor. Ayrıca 28 şirketin de  bu konuda aktif müzakere sürecine devam ettiği belirtiliyor.

ABD VE İNGİLİZ ŞİRKETLERİ KAZAKİSTAN'DA 

Kazakistan hükumetinin yaptığı açıklamaya göre Rusya’dan Kazakistan’a taşınan şirketler arasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Birleşik Krallık şirketleri yer alıyor. Kazakistan'a taşınan Amerikan şirketi Honeywell'in Atırav'da gaz analizörleri üretimine ve Almatı'da dolap üretimine başladığı bildirildi. Ayrıca Ural Motorcycles, Kızılyar'da ağır hizmet tipi motosiklet üretimine başladı. British Weir Minerals ise Almatı'da bir üretim merkezi açtı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.