SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK, Irak Türkmen Cephesi yetkililerini tehdit etti

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Irak istihbarat biriminin terör örgütü PKK'nın Türkmen yetkililere ve Irak Türkmen Cephesi binalarına saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
PKK, Irak Türkmen Cephesi yetkililerini tehdit etti

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Irak istihbarat biriminin terör örgütü PKK'nın Türkmen yetkililere ve Irak Türkmen Cephesi binalarına saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'na 12 Mayıs tarihinde konuşan Turan, bu tarz uyarıların daha önce de yapıldığına işaret ederek yaklaşık bir yıl önce Irak Türkmen Cephesi Eski Güvenlik Daire Başkanı Ahmet Tahir ve 31 Mart tarihinde de Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un, terör saldırısında öldürüldüğünü söyledi.

IRAK PKK’YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL ETMELİ

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, AA’ya yaptığı açıklamada Irak’ta PKK'nın yasaklı örgüt olduğunu ancak hükumetin PKK'yı terör örgütü ilan etmesini istediklerini ifade etti.

PKK, IRAKLI GENÇLER İÇİN TEHDİT

AA’ya konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, terör örgütü PKK’nın Iraklı gençler için tehdit oluşturduğunu da belirtti.

IRAK’TA TÜRKMEN LİDER SUİKASTIN KURBANI OLDU!

Irak’da Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük'ün Kifri ilçesinde 31 Mart 2024 tarihinde Türkmen lidere PKK terör örgütü tarafından Türkmen lidere suikast saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıda Türkmen lider Hüseyin Alloş Bayatlı insansız hava aracı saldırısı sonucunda şehit edilmişti.

IRAK, PKK'YI İLK KEZ "YASAKLI ÖRGÜT" OLARAK TANIDI

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, beraberlerindeki heyetlerle Bağdat’ta 14 Mart tarihinde bir araya gelmişti. Türkiye-Irak Güvenlik Mekanizması Görüşmesi'nin ardından yayımlanan ortak sonuç bildirisinde; Irak, PKK'yı ilk kez "yasaklı örgüt" olarak tanımıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.