SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ve Kazakistan kültür alanında iş birliğini geliştiriyor

Kazakistan Devlet Müşaviri Erlan Karin ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Saida Mirziyoyeva, Zakovat Aydınlar Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ve Kazakistan kültür alanında iş birliğini geliştiriyor

Kazakistan Devlet Müşaviri Erlan Karin ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Saida Mirziyoyeva, 5 Ağustos 2024 tarihinde Zakovat Aydınlar Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Karin, Zakovat girişiminin ülkeleri birbirine bağlayan yeni bir köprü haline geldiğini, ikili kültürel ve insani bağları olumlu yönde güçlendirdiğini belirtti.

Kazakistan ile Özbekistan arasındaki çok yönlü iş birliğinin, iki ülkenin kardeş halklarının yararına güçlenerek devam edeceğine olan inancını yineleyen Karin “Bu entelektüel yarışmanın Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev'in Kazakistan'a yapacağı devlet ziyaretinin arifesinde gerçekleşmesi çok sembolik. Bu tür projeler deneyimlerimizi paylaşmamızı ve iki ulus arasındaki çok yönlü bağları genişletmemizi sağlıyor.” dedi.

ÖZBEKİSTAN VE KAZAKİSTAN İLİŞKİLERİ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK

Mirziyoyeva ise gençlerin yaratıcı süreçlerde önemli bir rol oynadığını ve ilerlemenin temel itici gücü olduğuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün kendimizi evimizde hissediyoruz çünkü çok ortak noktamız var: gelenekler, görenekler, kültür, yemek, isimler, tarih, din ve misafirperverlik. Bugün, Özbekistan ve Kazakistan arasındaki dostça ilişkiler tüm dünya için bir örnektir. Liderlerimiz en acil sorulara cevap bulabildiler.” dedi.

ZAKOVAT NEDİR?

Zakovat, Özbekistan'da kurulan uluslararası bir entelektüel harekettir. 2023 yılında, daimi üye sayısı 500 bin arttı. 156 bin 250 takım ve yaklaşık 1,15 milyon katılımcının yer aldığı 7 binden fazla oyun düzenlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.