SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan’ın 4. fahri konsolosluğu Trabzon’da açıldı

Özbekistan Cumhuriyeti'nin Trabzon Fahri Konsolosluğu, Özbekistan’ın bağımsızlığının 33. yıl dönümünde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan’ın 4. fahri konsolosluğu Trabzon’da açıldı

Özbekistan Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosluğunun açılışı, Özbekistan’ın bağımsızlığının 33. yıl dönümünde gerçekleştirildi. Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Sarayatik Sokak’ta yapılan açılış töreni, önemli konukların katılımıyla renkli bir atmosferde gerçekleşti.

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Açılış törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov, Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile çok sayıda siyasetçi ve vatandaş katıldı.

SADIK SOYLU’DAN VİZYONER AÇIKLAMALAR

Özbekistan Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Sadık Soylu, açılış konuşmasında, “Hedefimiz ticaretten sanata, spordan kültüre her alanda ilişkilerimizi geliştirmektir. Trabzon’un sanayi ve iş insanlarını Özbekistan’a, Özbek iş insanlarını ise Trabzon’a getirmekten mutluluk duyacağız.” dedi. Soylu, ayrıca Trabzon ve Karadeniz’in şehirleri ile Özbekistan’ın tarihi şehirleri arasında köprü olmayı amaçladıklarını vurguladı.

BÜYÜKELÇİ AZAMHOCAYEV’DEN TİCARET VURGUSU

Özbekistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Özbekistan’ın dört fahri konsolosluğundan birinin Trabzon’da açıldığını belirterek, “Ticari hacmimizi bu yıl 4 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ancak 5 milyar dolara ulaşmak için daha fazla iş birliğine ihtiyacımız var. Trabzon’daki bu yeni konsolosluk, ilişkilerimizi daha da güçlendirecektir” dedi.

TRABZON VALİSİNDEN KARDEŞLİK MESAJI

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Trabzon Fahri Konsolosluğu, Türkiye ile Özbekistan arasındaki dostluk köprüsünü daha da pekiştirecek. Bu güçlü kardeşlik ilişkisi, sadece geçmişten gelen dostluğu değil, aynı zamanda geleceğe dair ortak hedefleri ve iş birliğini de kapsıyor” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞIN ARDINDAN DUA VE KURDELE KESİMİ

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Fahri Konsolosluğun açılış kurdelesi kesildi. Açılış, Türkiye ile Özbekistan arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da güçlenmesine zemin hazırlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.