SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan, ihtiyaç sahibi aileler için sosyal hizmet kasası açıyor

Özbekistan, ülke genelindeki ihtiyaç sahibi aileler için sosyal hizmet kasası açma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan, ihtiyaç sahibi aileler için sosyal hizmet kasası açıyor

Özbekistan'ın, ülke genelinde 1 Ekim 2023'ten itibaren zor durumda kalan veya ihtiyaç sahibi aileler için sosyal hizmet kasası açacağı bildirildi. Bu, Özbekistan hükumetinin 11 Eylül 2023 tarihinde açıkladığı "Özbekistan 2030 Stratejisi" başlıklı kararnamede yer aldı. Kararname ayrıca Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarından imzalandı.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE MADDİ KATKI SAĞLANACAK

"Özbekistan 2030 Stratejisi" kararnamesiyle birlikte 1 Ekim 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek olan uygulamanın, İhtiyaç sahibi ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine, ilaç sağlanmasına, çocukların okul öncesi ve okul eğitim kurumlarına yerleştirilmesine ve maddi yardım yapılmasına yardımcı olacağı aktarıldı.

ÖZBEKİSTAN 2030 STRATEJİSİ'NDE ÖĞRENCİLER ÖNCELİKLİ OLACAK

Öte yandan kararnamede, Özbekistan 2030 stratejisi çerçevesinde bir dizi başka tedbirin de onaylandığı kaydedilldi. Bu kapsamda, 1 Ocak 2024'ten itibaren devlet okul öncesi kurumlarının öğrencilerine protein, vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş sütün yanı sıra iyotla doyurulmuş ekmek ürünlerinin tahsis edileceği kaydedildi. Özbekistan'ın tüm bölgelerindeki ilkokul çocuklarına deneme amaçlı eğitim tabletleri sağlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.