SON DAKİKA
Hava Durumu

Mansur Yavaş, Bişkek’teki Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktı

Ankara’nın kardeş şehri olan Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e ziyaret gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentte bulunan Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mansur Yavaş, Bişkek’teki Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gerçekleştirdiği Bişkek ziyaretinde Bişkek Belediye Başkanı Aybek Cunuşaliev (Aibek Dzhunushaliev) ile bir araya geldi.

Ziyaretin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevindeki bir yetkilinin 1992 yılından bu yana gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğu kaydedildi.

Aynı zamanda Ankara’nın kardeş şehri olan Bişkek'te iki belediye başkanı arasında gerçekleşen görüşmede ikili iş birliklerinin yoğunlaştırılması ve deneyim paylaşımının arttırılması üzerinde duruldu.

Yavaş, ziyaretin amacının şehirler arasındaki ticareti geliştirmek olduğunu belirtti. Cunuşaliev ise ortak projelerin sayısını artırmayı istediklerini vurguladı.

Görüşme sonrasında belediye başkanları, Bişkek’te bulunan Mustafa Kemal Atatürk Parkı’nı gezerek, burada bulunan Atatürk Anıtı'na çiçek bıraktı.

"Bu park belediyemiz, vatandaşlarımız ve başkentin konukları için çok önemli." diyen Aybek Cunuşaliev, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adını taşıyan parkın yeniden inşası konusunu da Mansur Yavaş ile görüştü. Bişkek Başmimarlık temsilcileri sahada parkın yeniden inşasına yönelik bir ön tasarım sundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.