SON DAKİKA
Hava Durumu

Köstence'de TİKA'nın yenilediği "Şiddete Maruz Kalan Anne-Çocuk Evi" törenle açıldı

Köstence’de 31 çocuk kapasiteli ve halen 10’u kız toplam 22 çocuğun barındığı "Şiddete Maruz Kalan Anne-Çocuk Evi'nin" resmi açılış töreni gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Köstence'de TİKA'nın yenilediği "Şiddete Maruz Kalan Anne-Çocuk Evi" törenle açıldı

Romanya Köstence’de 31 çocuk kapasiteli ve halen 10’u kız toplam 22 çocuğun barındığı “Şiddete Maruz Kalan Anne-Çocuk Evi” resmi açılış töreni gerçekleşti. Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik törene katılım sağladı.

Büyükelçi Altan, bu senenin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı ve Türkiye-Romanya diplomatik ilişkilerinin 145. yılı olması nedeniyle önemine işaret etti. TİKA Başkan Yardımcısı Çevik,  “Şiddete Maruz Kalan Anne-Çocuk Evi”  projesinin sosyal bir proje olduğunu belirterek buradaki çocukların daha iyi fiziki şartlarda yetiştirilmesi ve kapasitesinin arttırılmasına yönelik bir proje olduğunun altını çizdi.

 

Köstence Sosyal Yardım ve Çocuk Koruma Kurumu Genel Müdürü ise “Nerede dünyaya gelirse gelsin, sosyal statüsü ne olursa olsun insanlar, aralarında dostluk bağı kurarlar bu dostluğun kanıtı ise bugün burada görülüyor” dedi.

Açılış törenine; Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'in yanı sıra Türkiye’nin Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul, Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü, TİKA Romanya Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Romanya Müftüsü Yusuf Murat, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Romanya Müdürü Mustafa Yıldız, Romanya Türk-Müslüman Tatar Demokratik Birliği Başkanı Celil Esergep, Romanya Demokrat Türk Birliği yetkililerinin yanı sıra TİKA mensupları ile Şiddete Maruz Kalan Anne-Çocuk Evi yetkilileri katıldı.

TİKA ROMANYA'DA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’nın Köstence ilinde bulunan Gheorghe Miron Costin Teknoloji Lisesinde gastronomi laboratuvarı törenle açıldı. Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, gençlerin törene katılımının, Türkiye-Romanya dostluğu için umut verdiğini belirtti. Büyükelçi Altan, TİKA’ya ve bu çalışmaya destek veren Romen makamlarına teşekkür etti.

GASTRONOMİ ALANINDA İLK PROJE

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, gastronomi laboratuvarı açılış töreninde yaptığı konuşmada Romanya’da 8 yıldır her sektörde çalışmaları ve projeleri yürüttüklerini dile getirdi.  Çevik, gastronomi alanında ilk defa böyle bir proje uyguladıklarına dikkat çekerek; bu projenin Romanya’da yapılan 169. proje olduğunu ifade etti. Çevik, Romanya’da toplam 9 milyon avroluk bir yatırım yaptıklarını belirtti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, okulun gastronomi laboratuvarında eğitim gören 17 öğrenci ve 6 öğretmene diplomaları takdim edildi.

Açılış törenine Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Türkiye’nin Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul, Köstence İl Milli Eğitim Müdürü, TİKA Romanya Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Romanya Müftüsü Yusuf Murat, Köstence Vali Yardımcısı Şenol Ali, Okul Müdürü Semra Curtomer, YEE Romanya Müdürü Mustafa Yıldız, Romanya Türk-Müslüman Tatar Demokratik Birliği Başkanı Celil Esergep ve Romanya Demokrat Türk Birliği Başkanı Fedbi Osman'ın yanı sıra çok sayıda soydaş ve Rumen öğrenci katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.