SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC'ye su müjdesi: Tarihindeki en zengin kaynağa ulaşıldı

KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, ülke tarihinde keşfedilen en zengin su kaynağına ulaşıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC'ye su müjdesi: Tarihindeki en zengin kaynağa ulaşıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülke tarihinde keşfedilen en zengin su kaynağına ulaşıldığını duyurarak, "Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz sondaj sonucu saatte 80 tona kadar çıkabilecek su kaynağına kavuştuk." ifadelerini kullandı.

68 METRE DERİNLİĞİNDE SU KAYNAĞI BULUNDU

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, Beşparmak Dağları'nın eteklerindeki Çatalköy'de bulunan su kaynağında incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Ataoğlu, Jeoloji ve Maden Dairesi ekiplerinin yaklaşık bir aydır sürdürdüğü çalışmalarla KKTC tarihinde keşfedilmiş en zengin su kaynağına ulaşıldığı belirterek, ilk çıkarılan sudan alınan numunelerin sonuçlarının yakında kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Bulunan suyun KKTC için önemli olduğunu vurgulayan Ataoğlu, Çatalköy'de bulunan kaynağın bölgeyi rahatlatacağını, bundan sonra Lapta tarafında su arama çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Suyun ülkeye kazandırılması için emek harcayan Jeoloji ve Maden Dairesi çalışanlarını tebrik eden Ataoğlu, "Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz sondaj sonucu saatte 80 tona kadar çıkabilecek su kaynağına kavuştuk. 168 metre derinliğinde su kaynağını 7 yıl sonra bu alanda tekrar aktif çalışan Jeoloji ve Maden Dairesi ekiplerimiz başardı." şeklinde konuştu.

KAYNAK, SAATTE 80 TON SU KAPASİTESİNE SAHİP

Emniyetli çekimle saatte 80 ton su kapasitesine sahip olan su kaynağı, Jeoloji ve Maden Dairesi Sondaj Şube Amir Vekili Jeoloji Mühendisi Oğuz Vadilili ve Jeoloji ve Maden Dairesi Hidrojeoloji Şube Amiri Vekili Jeoloji Mühendisi Salih Erşangil başkanlığında, Jeoloji ve Maden Dairesi Mühendis ve teknik personelleri tarafından kesintisiz gerçekleştirilen özverili çalışmaları neticesinde, Girne Sıradağları Akiferinin Çatalköy kısmında bugüne kadar kazılmış en verimli su kuyusu olarak tarihe geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.