SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan, YPG tarafından esir alınan vatandaşlarını kurtardı!

Kırgızistan hükumeti, YPG terör örgütünün kamplarında tuttuğu 8'i kadın ve 14'ü çocuk olmak üzere toplamda 22 vatandaşını kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, YPG tarafından esir alınan vatandaşlarını kurtardı!

Kırgızistan, Suriye'de mahsur kalan ve YPG terör örgütü tarafından esir alınan vatandaşlarını ülkeye geri getirme çalışmalarını sürdürüyor. Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, 19 Temmuz 2023 tarihinde YPG tarafından Suriye'deki kamplarda tutulan Kırgız vatandaşları için "Aykol-3" adlı özel bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

22 KIRGIZ VATANDAŞI ÖZEL OPERASYONLA ÜLKELERİNE DÖNDÜ

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, YPG terör örgütü tarafından kamplarda tutulan 8'i kadın ve 14'ü çocuk olmak üzere toplam 22 vatandaşın kurtarıldığı belirtildi. Açıklamada, "19 Temmuz 2024 tarihinde, Suriye'nin kuzeydoğusundaki mülteci kamplarında kalan Kırgızistan vatandaşlarının ülkelerine geri gönderilmesi için bir başka insani yardım misyonu gerçekleştirildi. Sonuç olarak, 8'i kadın ve 14'ü çocuk olmak üzere 22 Kırgızistan Cumhuriyeti vatandaşı güvenli bir şekilde vatanlarına geri getirildi" ifadelerine yer verildi.

Yetkililere göre, 2021'den bu yana 500'den fazla Kırgız vatandaşı ülkelerine geri gönderildi. Suriye'nin kuzeyinde IŞİD üyelerinin ailelerinin tutulduğu Hol ve Roj kampları bulunuyor.

Kırgızistan Cumhuriyeti, daha önce de DEAŞ terör örgütü tarafından kamplarda tutulan 21'i kadın ve 62'si çocuk olmak üzere toplam 83 vatandaşını kurtarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.