SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan ve İtalya suçluların iadesi konusunda anlaştı

Kırgızistan ile İtalya arasında suç şüphelilerinin iadesi ve mahkumların ülkelerine teslim edilmesine yönelik anlaşma imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan ve İtalya suçluların iadesi konusunda anlaştı

Kırgızistan ile İtalya, suç şüphelilerinin iadesi ve mahkumların ülkelerine teslim edilmesine yönelik bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un 4 Ekim 2024 tarihinde İtalya'ya yaptığı resmî ziyaret çerçevesinde gerçekleştirildi.

YASAL İŞ BİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Kırgızistan Başsavcısı ve İtalya Adalet Bakanı arasında imzalanan anlaşma, vatandaşların cezai sorumluluğa tâbi tutulması ve mahkumların cezalarını çekmek üzere kendi ülkelerine gönderilmesi prosedürlerini düzenliyor. Söz konusu anlaşmalar, iki ülkenin uluslararası yargı standartlarına bağlılığını vurguluyor.

İTALYA CEZAEVLERİNDE 12 KIRGIZ VAR

Kırgızistan Başsavcılığının 14 Eylül 2024 tarihli açıklamasına göre, İtalya'nın cezaevlerinde şu anda 12 Kırgız vatandaşı tutuluyor. Başsavcılık, yurtdışında mahkum olan Kırgız vatandaşlarının iadesi konusunda 18 ülkeyle iş birliği yürüttüğünü belirtti.

YURT DIŞINDA MAHKUM OLAN 550'DEN FAZLA KIRGIZ İADE EDİLDİ

Başsavcılığın verdiği diğer bilgilere göre, 2016 yılından bu yana, yurt dışında çeşitli suçlardan mahkum olan 550'den fazla Kırgız vatandaşı ülkesine geri döndü. İade edilenlerin birçoğu Rusya, İran, Türkiye, Güney Kore, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.