SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan sele teslim: 92'den fazla ev su altında kaldı

Kırgızistan'da Issık Gölü'nün kuzeyindeki 3 köyde meydana gelen sel afeti yüzünden 92'den fazla ev zarar gördü. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı, tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan sele teslim: 92'den fazla ev su altında kaldı

Kırgızistan'ın kuzeyindeki Issık Gölü civarında yerleşim yerleri sele teslim oldu. Tüp ilçesine bağlı Taldı-Suu, Köçü ve Korumdu köylerinde meydana gel sel felaketi yüzünden 92 ev su altında kaldı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada; Taldı-Suu'da 28, Köçü'de 24, Korumdu'da ise 40'tan fazla evin zarar gördüğü belirtildi.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bölgede 92'den fazla evin su bastığı ifade edilen açıklamada, tarım alanlarının da hasar gördüğü dile getirildi. Bakanlığın açıklamasında, "Issık Gölü bölge yönetimine bağlı ilçe ve illerde Acil Durumlar Bakanlığı birimlerinden toplam 100'ü aşkın kurtarıcı 5 grup halinde çalışıyor. Afet bölgesine ek ekipman getirildi. Bu köylerde selin sonuçlarını netleştirmek için kapı kapı dolaşılacak'' ifadesi yer aldı. 

Öte yandan ülkenin güneyindeki Celalabad bölgesinde Çon Say köyünde de aşırı yağıştan meydana gelen sel sonucunda 50'yi aşkın evi su bastığı bildirildi. Bakanlık bu kapsamda, bahsi geçen köyde tahliye çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.