SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'ın bazı bölgelerinde OHAL ilan edildi

Kırgızistan'ın Batken, Celal-Abad, Oş ve Talas bölgelerindeki aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonrasında, bahsi geçen bölgelerde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'ın bazı bölgelerinde OHAL ilan edildi

Kırgızistan'da son 2 haftada aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi, yaşam bölgelerindeki durumu güçleştiriyor. Kırgızistan'ın Batken, Celal-Abad, Oş ve Talas bölgelerinde gerçekleşen sel, konutların ve binaların yıkılmasına neden oldu. 

BÖLGELERDE OHAL İLAN EDİLDİ

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı Sivil Savunma Temsilcisi Kubanıç Temirbek Uulu, 2 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, "Taşkının maddi ve ekonomik sonuçlarının hesaplanıp ortadan kaldırılması amacıyla bölgede olağanüstü hal ilan (OHAL) edildi. Bundan sonra durum çözüme kavuşturulacak." ifadesiyle 4 bölgede OHAL ilan edildiğini duyurdu. 

Söz konusu bölgelerde meydana gelen sel felaketinde toplamda 16 kişi hayatını kaybederken evler, iş yerleri ve binalar ağır hasar aldı.

Kırgızistan'da sel felaketi: Çok sayıda ölü var - Haber 7 DÜNYA

KIRGIZİSTAN ACİL DURUMLAR BAKANLIĞINDAN UYARI

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından Kırgızistan'ın dağlık bölgelerinde su baskını riski bulunduğu vurgulandı. Bakanlık 7 Temmuz 2024'e kadar nehirlerdeki su seviyesinin yükselebileceği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.