SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'dan Paris'te madalya kazanan sporcuya büyük jest

Olimpiyatlar'da ülkesine madalya kazandıran Kırgız Türkü sporcular, hükûmet tarafından ev ve arabalarla ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'dan Paris'te madalya kazanan sporcuya büyük jest

206 ülkeden 10 binden fazla sporcunun yarıştığı Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Kırgızistan 16 sporcu ile yer aldı. Kırgız hükûmeti, farklı branşlarda toplam 6 madalya kazanan Kırgız Türkü sporcuları ev ve arabalalarla ödüllendirdi. Ayrıca Kırgızistan kazandığı madalyalarla genel sıralamada 68. Asya ülkeleri arasında ise 15. sırada yer aldı.

KIRGIZİSTAN SPORCULARINI ÖDÜLLENDİRDİ

Kırgızistan hükûmeti diğer ülkeler gibi, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkesini temsil eden sporculara ödüller takdim etti. Paris Olimpiyatları'nın son günlerinde, Türkistan devletlerinin dikkatini çeken boks dalında 57 kg kategorisinde finale kalan Kırgız sporcu Münarbek Seyitbek Uulu, gümüş madalya kazandı. Seyitbek Uulu'na bir otomobil ve 10 milyon som (yaklaşık 117 bin Amerikan Doları) ödül verildi. Bronz madalya kazanan 4 sporcu ise 7 milyon som (yaklaşık 82 bin Amerikan Doları) ve bir otomobili ile ödüllendirildi.

image

DİĞER ÖDÜLLER

Olimpiyatlarda madalya kazanamayan sporculara ise katılım durumlarına bağlı olarak 500 bin somdan 1 milyon soma kadar ödül ve birer otomobil verildi. Antrenörler ve sağlık ekibi üyelerine ise 50 bin somdan 6.6 milyon soma kadar para ödülleri dağıtıldı. Seyitbek Uulu'nun Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılamayan antrenörü Beganas Sultanbayev'e 2.5 milyon som (yaklaşık 29.3 bin Amerikan Doları) para ödülü verildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.