SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'daki Salbuurun Festivali büyük beğeni topladı

Kırgızistan'da gerçekleştirilen Salbuurun Festivali büyük bir coşku ile icra edildi. 100'e yakın okçu, altın kartal ve tayganın katılım sağladığı festivalde turistlere yönelik gösteriler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'daki Salbuurun Festivali büyük beğeni topladı

Kıgrızistan'da Dünya Göçebe Oyunları öncesinde geleneksel olarak düzenlenen Salbuurun Festivali 3 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Issık Göl'ün güney kısındaki Ton ilçesine bağlı Bökönbaev köyünde icra edilen festivalde “kız kuumay”, “okçuluk”, “taygan carış” oyunları oynandı. 

"MİLLÎ DEĞERLERİMİZİ HERKESE GÖSTERMEK İSTEDİK"

Bu kapsamda Türklerde geliştirilen av sanatı turistlere yönelik olarak düzenlenen festivalde boy gösterdi. Festivale 100'e yakın okçu, altın kartal ve taygan (genç) katıldı. Birbirinden renkli etkinliklerin tertip edildiği Salbuurun festivalinin organizatörü Almaz Akun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Misafirlere milli değerlerimizi, oyunlarımızı göstermek istedik. Cumhuriyetin her yerinden en iyi okçular, altın kartallar ve taygan avcıları geldi. Bunun bir yarışma değil, yabancı konuklara yönelik bir turizm festivali olduğunu belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.