SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'da yüksek miktarda döviz çekmeye çalışan Rus vatandaşı gözaltına alındı

Kırgızistan'da yasa dışı olarak 70 bin dolar çekmeye çalışan ve Özbekistan'a geçirmeye çalışan Rus, Kırgız sınır muhafızları tarafından göz altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'da yüksek miktarda döviz çekmeye çalışan Rus vatandaşı gözaltına alındı

Kırgızistan'da yasa dışı olarak 70 bin dolar çekmeye çalışan 41 yaşındaki bir Rus vatandaşı, Kırgız sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Sınır Teşkilatı, 27 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Oşan Oblastı'ndaki "Dostuk" kontrol noktasında 70 bin doları Özbekistan'a geçirmek isteyen Rus vatandaşının yakalandığı açıklandı. 

YASA DIŞI PARA ÇEKEN RUS VATANDAŞI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Sınır Teşkilatı, yakalanan Rus vatadandaşı ve ele geçirilen yasa dışı paraların daha ayrıntılı soruşturma için çalışmalarnın başlatıldığını duyurdu.

KIRGIZİSTAN'DA YABANCI VATANDAŞLARIN 5 BİN DOLARDAN FAZLA PARA ÇEKMESİ YASAK

2023 yılının başında Kırgızistan Bakanlar Kurulu, Kırgızistan'dan döviz çekilmesini geçici olarak yasaklamıştı. Bunun ülkede mali ve ekonomik güvenliğin sağlanması, iç döviz piyasasındaki durumun istikrara kavuşturulması ve ulusal çıkarların korunmasından kaynaklandığı bildirilmişti. Karara göre yabancı vatandaşlar için 5 bin ABD dolarından, Kırgız vatandaşları için ise 10 bin ABD dolarından fazla para çekilmesi yasaklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.